Рішення№6 від 24.03.2016 5 сесії 7 скликання

01.06.2016 11:04

 

ІНГУЛЬСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

БАШТАНСЬКОГО РАЙОНУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

   Р І Ш Е Н Н Я

 

від     24.03. 2016 року №6         с.Інгулка            V сесія  сьомого скликання

 

Про внесення змін та доповнень до Регламенту роботи Інгульської сільської ради сьомого скликання, затвердженого рішенням сільської ради від 07грудня 2015 року №2

 

 

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 26, статті 59 Закону України від 21 травня 1997 року №280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі Закону України від 26 листопада 2015 року №842-VІІІ «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань», статті 15 Закону України від 01 січня 2011 року №2939-VІІ «Про доступ до публічної інформації», згідно із Законом України від 14 жовтня 2014 року №1700-VІІ «Про запобігання корупції», враховуючи висновки постійних комісій сільської ради ,  сільська рада                

ВИРІШИЛА:

 

Внести зміни та доповнення до Регламенту роботи Інгульської сільської ради сьомого скликання, затвердженого рішенням сільської ради від 07 грудня 2015 року №2,а  саме:

1. Статтю 2.5.1 глави 5 «Голосування» викласти у такій редакції:

«Стаття 2.5.1

Після закінчення обговорення питання головуючий на сесії оголошує про початок голосування. На голосування виносяться всі пропозиції, зауваження та доповнення, що надійшли.

Перед початком поіменного голосування головуючий на сесії інформує про кількість пропозицій, що надійшли на голосування, уточнює їх формулювання, нагадує, якою більшістю голосів може бути прийняте рішення.

Під час голосування з одного й того ж питання кожний депутат сільської ради має один голос і подає його за пропозицію, проти неї або утримується від голосування.

 

Головуючий на засіданні може відмовити поставити на голосування чи поправки депутатів, якщо запропонований текст не стосується обговорюваного питання, суперечить раніше прийнятим рішенням.

У разі, якщо текст сформульований нечітко або поданий в усній формі, то при потребі секретаріат до голосування визначається з формулюванням поданої пропозиції чи поправки. Після чого проводиться голосування.

У разі, коли дві або більше пропозицій, що стосуються одного й того ж питання, виключають одна одну (альтернативні пропозиції), сесія, якщо вона не прийме іншого рішення, проводить голосування пропозицій у порядку їх внесення і виявляє з них ту, яка є прийнятною для подальшого розгляду за її суттю. Вибір прийнятної для подальшого розгляду пропозиції здійснюється відповідною більшістю голосів депутатів.

Якщо до пропозиції, визнаної голосуванням прийнятною для подальшого розгляду, не надійшло жодної пропозиції чи поправки (у тому числі і на пленарному засіданні), вона вважається прийнятою в цілому; в інших випадках її подальше обговорення і голосування щодо неї здійснюється на загальних засадах.

Якщо серед кількох альтернативних пропозицій є пропозиція, внесена Погоджувальною радою, вона ставиться на голосування першою.

Тексти пропозиції чи поправки, що будуть ставитися на голосування, повинні подаватися у письмовій або усній формі, оголошуватися, при цьому називається ініціатор внесення тексту.

Рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених пунктами 4 і 6 статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в яких рішення приймаються таємним голосуванням.

Якщо при проведенні голосування з певного питання порядку денного сільської ради рішення не прийняте, повторне голосування (переголосування) з цього питання можливе за умови його підтримки не менше однієї третини депутатів  сільської  ради загального складу сільської ради.

Окрім цього, повторне голосування (переголосування), але не більше двох разів, може бути проведено за ініціативою головуючого на пленарному засіданні сільської ради у випадку, якщо якась частина депутатів сільської ради не брала участь у голосуванні або не зорієнтувалася по змісту пропозиції чи поправки до проекту рішення сільської ради, з якого було проведено голосування.

Якщо проект рішення сільської ради не прийнятий і після повторного голосування (переголосування), то він знімається з розгляду сільської ради або переноситься на наступне пленарне засідання сільської ради для повторного розгляду.

Поіменне голосування проводиться на пленарному засіданні ради шляхом підняття та тримання руки до моменту врахування голосу кожного депутата ради лічильною комісією, голова якої зачитує список зареєстрованих депутатів ради.

Кожен депутат ради при зачитуванні його прізвища оголошує своє рішення, про що головою лічильної комісії чи її уповноваженим членом ставиться відповідна позначка у списку депутатів ради.

Голова лічильної комісії або визначений лічильною комісією представник повідомляє про результати голосування на пленарному засіданні ради за кожний варіант, який заноситься до протоколу.

Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та розміщуються на офіційному веб-сайті Інгульської сільської ради або Баштанської районної ради в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку всі результати поіменного голосування прийнятих рішень і є невід’ємною частиною протоколу сесії ради.

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» результат поіменного голосування надається на запити юридичних та фізичних осіб.

У разі порушення процедури голосування або виникнення перешкод під час його проведення негайно проводиться повторне голосування без обговорення.

Після закінчення підрахунку голосів головуючий на сесії оголошує підсумки голосування про прийняття або відхилення рішення.

 

2. Доповнити статтю 7.13 розділу VІІ «Депутат сільської ради» пунктом  такого змісту:

«7.13. Контроль за цією процедурою здійснює постійна комісія сільської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту, освіти, культури, молодіжної політики і духовності, торговельного та побутового обслуговування населення, яка надає консультації та роз’яснення щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою та подарунками.»

 

 

Сільський  голова                                                                                А.В.Миронова                                                      

 

Назад

Контакт

Інгульська сільська рада
вулиця Травнева 41, село Інгулка, Баштанський район, Миколаївська область
56170

0515897241

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode